Onder de noemer 'plaatsen' is werk te zien dat gemaakt is vanuit een breed concept, het kan gaan over een plek, plaats, landschap, een ruimte, een omgeving. Belangrijk is hierbij dat er ruimte is voor de verbeelding van de toeschouwer.

uit 2012 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Ondergronds

2015

Dit schilderij heeft als uitgangspunt de verlaten gangen van een vervallen bunker.

Lissabon

2013

Dit kunstwerk is een combinatie van 36 kleine tekeningen. Samen vormen deze een grotere afbeelding die weer verdeeld is in 6 delen, en op die manier is ingelijst. Ik koos voor deze manier van werken en presenteren omdat het de manier nabootst waarop een groter beeld of uitzicht gezien wordt. Hoewel je als beschouwer het idee hebt dat je een landschap als een groot beeld ziet focus je feitelijk op kleine delen ervan. Met dat concept als uitgangspunt dwong ik mijzelf anders te kijken naar wat ik zag, en tegelijkertijd maakt het dat je als beschouwer ook anders,  geconcentreerder gaat kijken. Deze tekening is het resultaat van een heel aantal observaties gedurende een aantal weken, gedaan vanaf de Costa do Castelo in Lissabon, Portugal. Elke tekening begon met een tekening in inkt om een soort basisritme van lijnen en richtingen te maken. Daarna zijn deze verder uitgewerkt in pastel om er op die manier een kleurrijk en samenhangend geheel van te maken. Op de foto ziet u een mogelijke manier van presenteren. Afhankelijk van de ruimte aan de muur kan het werk ook anders gepresenteerd worden. Hierbij is uw eigen verbeelding aan zet.

Sporen 1

2016

'Sporen' is een drieluik dat gemaakt is met gemengde technieken op papier. Het bestaat uit 21 samengevoegde loodgravures die bewerkt zijn met pastel. In deze serie tekeningen herbezoekt Wim van Loon via zijn werk plaatsen die hij eerder bezocht heeft, in dit geval de bossen in Araucaria, Chili.

Sporen 2

2016

'Sporen' is een kunstwerk dat bestaat uit 21 samengevoegde loodgravures, die samen de afbeelding vormen. In deze serie tekeningen herbezoekt Wim van Loon via zijn werk plaatsen die hij eerder bezocht heeft, in dit geval de bossen in Araucaria, Chili.

Sporen 3

2016

'Sporen' is een kunstwerk dat gemaakt is met gemengde technieken op papier. Het bestaat uit 21 samengevoegde loodgravures die opgespannen zijn op panelen, bewerkt zijn met olieverf en daarna samengevoegd. In deze serie tekeningen herbezoekt Wim van Loon via zijn werk plaatsen die hij eerder bezocht heeft, in dit geval de bossen in Araucaria, Chili.

Reflecties

2017

water, licht, lucht en natuur.

Venster (2)

2014

De volledige titel is: Venster, camino entre Peulla i Casa Panque.
Deze tekening, een combinatie van 81 kleine tekeningen,  is gemaakt met zwarte inkt en pastel, en verdeeld over 9 lijsten die samen het kunstwerk vormen.  

Venster (3)

2015

De volledige titel is 'Venster 3 (Lago Todos Los Santos, Rio Blanco)'. De tekening is verdeeld over 6 lijsten, en bestaat uit 99 kleinere tekeningen, die samengevoegd later zijn. Elke tekening is in twee stappen gemaakt, eerst een opzet in inkt die verder uitgewerkt is in pastel.

Licht

2014

Voor 'Licht' is een aantal studies van een landchap digitaal samengevoegd. Dit ontwerp stond aan de basis van het uiteindelijke schilderij. Het is gemaakt op drie panelen die onder en lichte hoek aan elkaar gemonteerd zijn.

Zonder titel

2014

Een fictief landschap.

Nacht (1)

2012

De eenvoudige schoonheid van een bloeiende boom in het licht van een straatlantaarn.
Dit schilderij heeft deel uitgemaakt van de expositie 'Aarde' in het Gemeentemuseum in Den Haag.  

Nacht (2)

2012

De bloesem van eem boom bij het licht van een straatlantaarn.

Nacht (3)

2012

Derde schilderij in de 'nacht' serie, gemaakt n.a.v. nachtelijke wandelingen.